ÁLLÁSKERESŐKNEK
 
BAZ Foglalkoztatási Paktum > ÁLLÁSKERESŐKNEKUtazási költség és lakhatási támogatás is igényelhető2020. január 7. (kedd) 09:13news/219_0_300x199xffffff.jpg

Lakóhelyétől távol van a munkahelye? A foglalkoztatási paktum programból a támogatott foglalkoztatás ideje alatt felmerülő utazási költségek, vagy akár a lakhatási költségek térítésére is van lehetőség. Ki és hogyan igényelheti?

A munkavállaló és a munkáltató is igénybe veheti az utazási és a lakhatási támogatást a vonatkozó jogszabályban meghatározottak szerint.

Utazási költségek támogatása kérhető helyközi utazás, vagy saját gépjármű használat, vagy csoportos személyszállítás esetében is.
Lakhatási támogatás akkor igényelhető, ha a lakóhelyétől minimum 60 km-re talál munkát az álláskereső. A támogatás időtartama legfeljebb 1 év, összege maximum 100.000 Ft/hó.

A fent említett támogatásokról részletes tájékoztatást adnak a megyében található járási hivatalok foglalkoztatási osztályának munkatársai.

Ha érdekli további támogatási lehetőség is, az igénybe vehető szolgáltatások és a kapcsolódó rendezvények, akkor regisztráljon a honlapon. E-mailben fogjuk tájékoztatni.

Vissza