Álláskeresés
 
BAZ Foglalkoztatási Paktum > ÁLLÁSKERESŐKNEK > Álláskeresés

A munkaügyi szervezet ingyenes álláskeresési szolgáltatása a Virtuális Munkaerőpiac Portál (VMP), melynek fő célja, hogy a munkáltatók és a munkavállalók minél könnyebben, minél egyszerűbben egymásra találjanak. Az álláskeresési oldalon rögzített állásajánlatok és önéletrajzok hitelességét a munkaügyi szervezet szakemberei ellenőrzik. A portál megbízhatósága garantált: a rendszerbe történő belépéshez - hasonlóan az ügyfélkapuhoz - regisztráció szükséges, amelyhez álláskeresők esetében a taj számot és a munkaügyi szervezet által biztosított IR azonosítót, a munkaadók esetében pedig az adószámot/ adóazonosító jelet és a foglalkoztató azonosítót kell megadni. Mindkét azonosítót a munkaügyi központok kirendeltségein lehet igényelni.

*****

Számos állásportál található a neten, az alábbiak a járványhelyzet idején újonnan kialakított online felületek, melyek remélhetőleg segítséget jelentenek az álláskeresőknek.

A KarrierM állásportál a munkát keresők és a munkaadók számára is térítésmentesen biztosít teljes körű szolgáltatást. A portál személyes tanácsadással és ügyfélszolgálattal is támogatja ügyfeleit.

A mezőgazdaságban munkát keresők számára a Munkaszüret honlapon regisztrálás nélkül a Munkalehetőségek menüpontra kattintva megtekinthetik az összes elérhető álláskínálatot. A szűrő segítségével kiválasztható, hogy mely megyében vagy településen és milyen ágazatban ajánlanak idénymunkát. Ez a honlap még csak néhány napja működik, ezért érdemes többször visszanézni rá, mert az új álláskínálatot folyamatosan töltik fel.

A profession.hu állásportál  Mentőöv oldalán olyan területeken kínál állást, ahol a koronavírus miatt kialakult helyzetben szükség van új dolgozókra, többek között árufeltöltőre, áru-összekészítőre, futárra, sofőrre, pénztárosra. A jelentkező feliratkozás után kap értesítést a munkalehetőségről.