HELYI TERMÉKEK
 
BAZ Foglalkoztatási Paktum > HELYI TERMÉKEKNemzeti értékek, hungarikumok - pályázat2018. május 24. (csütörtök) 15:14news/82_0_300x199xffffff.jpg

Az idén is lehet pályázni a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtése, népszerűsítése, megismertetése, őrzése és gondozása céljából. Rendelkezésre álló keret: 233 millió Ft.

A Földművelésügyi Minisztérium által kiírt pályázat kiemelt célja, hogy elősegítse a nemzeti értékek megőrzését a következő generációk számára, hogy mindennapjaik részévé váljanak és maradjanak. A felhívásban részletezett további cél a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvény szerinti települési, tájegységi, megyei, külhoni nemzeti értékek, kiemelkedő nemzeti értékek, valamint a hungarikumok megismertetése és népszerűsítése határon belül és külhonban.
A pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatásra nyújthatnak be igényt 1-3 millió Ft közötti összegre. A beadás határideje 2018. június 21.

A részletes felhívás letölthető a minisztérium honlapjáról.

Fotó: A Matyó népművészet – egy hagyományos közösség hímzéskultúrája Forrás: Hungarikumok Gyűjteménye - Magyar Értéktár

Regisztráljon honlapunkon, hogy ha a helyi termékek fejlesztésével kapcsolatos hírekről, rendezvényekről az elsők között szeretne értesülni.

 

Vissza