MUNKAADÓKNAK
 
BAZ Foglalkoztatási Paktum > MUNKAADÓKNAKTámogatott diákmunka a mezőgazdaságban, a turizmusban, a vendéglátásban és az önkormányzatnál2019. július 4. (csütörtök) 15:17news/178_0_300x199xffffff.jpg

Ez évben a turizmusban nyári munkát vállaló diákok foglalkoztatására is igényelhető támogatás a járási hivatalokban. Az országos program összköltsége 3,6 milliárd Ft, az igénylésre augusztus 31-ig van lehetőség.

A nyári diákmunka program 2013-ban indult a fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és a munkajövedelem szerzés elősegítésére, melynek keretében idén az önkormányzatok, az önkormányzati alaptevékenységet végző intézmények és egyházi jogi személyek mellett a mezőgazdasági, vendéglátó és turizmus szektor munkáltatói is igényelhetnek támogatást.
A gazdasági szférában a munkabér és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó együttes összegének 75 %-át, míg az önkormányzati területen a 100%-át térítik vissza 16 – 25 év közötti nappali tagozaton tanuló diákok alkalmazása esetén. A tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkezőknek a foglalkoztatás megkezdése előtt a járási hivatalban közvetítést kérőként regisztrálniuk szükséges. 

A program keretében nyújtott támogatások forrását a Pénzügyminisztérium biztosítja a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglalkoztatási alaprész 2019. évi központi kerete terhére, összköltsége 3,6 milliárd Ft, mely 30 ezer diák foglalkoztatását teszi lehetővé.

További részletek itt olvashatók: Nyári diákmunka

Részletesebb felvilágosításért kérjük, forduljon a járási hivatal foglalkoztatási osztályának munkatársaihoz. A lakóhelye szerint illetékes járási hivatal elérhetőségeit megtalálja honlapunkon.

Ha érdekli a további támogatási lehetőség is, az igénybe vehető szolgáltatások, a kapcsolódó rendezvények, akkor regisztráljon a honlapon. E-mailben fogjuk tájékoztatni.

Vissza