MUNKAADÓKNAK
 
BAZ Foglalkoztatási Paktum > MUNKAADÓKNAKDíjmentes helyszíni digitális tanácsadás2020. szeptember 4. (péntek) 11:02news/262_0_300x199xffffff.jpg

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig több mint 600 cég kapta meg a Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) minősítést. Ha az Ön vállalkozása még nincs közte, akkor minél előbb kérje a díjmentes szakértői segítséget, mert ez egyes EU-források megszerzéséhez is előnyt jelent.

A Modern Vállalkozások Programja (MVP) közel 5 éve végzi tevékenységét a mikro-, kis- és középvállalkozások szolgálatában. Egyedi fókuszterülete a digitális vállalkozásfejlesztés, melynek során a Programba regisztrálásukat kezdeményező vállalkozások a digitális fejlesztéseket megalapozó, díjmentes auditon esnek át és ennek eredményeképpen pedig egy cégre szabott fejlesztési koncepcióban részesülnek.

BAZ-megyei-adatok.jpgBorsod-Abaúj-Zemplén megyében eddig közel másfél ezer vállalkozás igényelte a szolgáltatást, és ennek eredményeként több mint ezren infokommunikációs (IKT) fejlesztési tervvel rendelkeznek, 617 cég pedig megszerezte a Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) minősítést is.

A Program tanácsadói hálózata által szerzett tapasztalatok alapján elmondható, hogy a vállalkozások jelentős része igencsak elhanyagolja az információbiztonsági kérdéseket, azaz magasabb bizalmat szavaznak egy teljesen feltérképezetlen, homályos és sok esetben hibás, hiányos informatikai jelenállapotnak, mint egy átlátható és tisztázott jövőképnek. Amennyiben mindez még kompetenciaszintű hiányoságokkal, beégett rutinokkal, generációs akadályokkal, vagy akár szervezeti ellenállással is párosul, kész az adott vállalkozás „anti-innovációs pajzsa”, amit innen már áttörni nagyon nehéz. Az informatikai kérdések tekintetében minden vállalkozás előbb-utóbb szembesül azzal az igénnyel, hogy szükséges egy objektív, külső szem. A digitalizáció vállalkozásfejlesztési szempontból egy olyan speciális szakterület, ami külső segítség bevonása nélkül önállóan nem kezelhető le, pedig akár tetszik, akár nem ezzel a témával előbb-utóbb (de inkább előbb) minden vállalkozás találkozik. Hiszen minden cégről elmondható, hogy vannak munkafolyamatai, pénzügyei, foglalkoznia kell dokumentumok kezelésével, érdekelhetik az ezekkel kapcsolatos vezetői információk is. Ezekre pedig mind egyszerű, kézenfekvő megoldást kínál a digitalizáció, ami hosszú távon hatékonyság- és versenyképességnövekedést is jelenthet.

A tanácsadók által készített kérdőíves felmérés éppen ezért egy analízis, hiánylista, problématérkép és egyben orientációs pont is a vállalkozások számára, amiből a problémafelismerés és megismerés megszülethet. A tanácsadás végén elkészített fejlesztési koncepció pedig már a konkrét megoldásokat, válaszokat tartalmazhatja.

A digitális átállásban, fejlődésben nyújtott segítségnyújtás mellett a Program tanácsadói olyan, már működő, digitalizációhoz kapcsolódó, a járvány terjedését gátló megoldások ismertetését is megteszik, amelyekkel csökkenthetőek az adott cégnél a kockázatok. Mindehhez pedig egy olyan informatikai szállítói termékkatalógus is a Program részét képezi, melyekből az adott problémára fókuszálva minősített digitális eszközöket, szoftvereket tudnak a Program munkatársai kiajánlani.

A tanácsadói tevékenység részét képezi az infokommunikációs pályázati források nyomon követése, az elérhető forráslehetőségek kiajánlása is. Ugyanakkor fontos kihangsúlyoznunk, hogy pályázatírói tevékenységet a tanácsadói hálózat nem lát el. A még bizonytalan vállalkozások számára – a jelenleg online térben zajló - események jelenthetik azt a fórumot, ahol kérdéseiket ágazati szakértők számára tehetik fel, és ahol az adott témában mélyebb tudást tud a Program biztosítani számukra.

A Program országos tanácsadói hálózata jelenleg személyes tanácsadással tud segítséget nyújtani az érdeklődő vállalkozásoknak, de a személyes megkeresések mellett – a kialakult járványügyi helyzetre tekintettel – az online ügyfélszolgálat továbbra is elérhető, a vallalkozzdigitalisan.hu oldalon megjelenő chatablakon keresztül, illetve a vallalkozzdigitalisan@ginop-mkik.hu e-mail címen keresztül.

Elérhetőségek:

A díjmentes, helyszíni szolgáltatásokat a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon történő regisztrációt követően vehetik igénybe a vállalkozások.

Ha elsők között szeretne információt kapni a foglalkoztatási paktum honlapján megjelenő hírekről, támogatásokról, rendezvényekről, akkor regisztráljon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére.

Vissza