MUNKAADÓKNAK
 
BAZ Foglalkoztatási Paktum > MUNKAADÓKNAKNemzetközi innovációs pályázatok - fókuszban a kkv-k2020. november 3. (kedd) 09:50news/271_0_300x199xffffff.jpg

Összesen 3,2 milliárd forintos pályázati keret áll rendelkezésre az EUREKA-programban innovatív termékek, eljárások, szolgáltatások fejlesztésére. Kkv-k pályázhatnak partnerségben egyetemmel, kutatóintézettel és osztrák–magyar, valamint német–magyar együttműködésben 2021-ben.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal idén is célzott pályázattal, de többszörösére emelt keretösszeggel támogatja a magyar piaci szereplők részvételét a nemzetközi innovációs együttműködéseket ösztönző EUREKA-programban.

A kiírás fokozatosan megnyíló alprogramokból áll, ahol összesen 3,2 milliárd forint hazai forrásra lehet pályázni osztrák–magyar és a német–magyar összefogásban, ahol a kis- és középvállalkozások, nagyvállalatok, valamint velük partnerségben álló egyetemek és kutatóintézetek együttműködésben megvalósuló fejlesztéseit támogatják.

A pályázati konstrukció 3 alprogramra oszlik, amelyek lépcsőzetesen nyílnak meg:

  • Osztrák-magyar együttműködésben zajló EUREKA-projektek: kiemelt cél az automatizált vezetés határokon átnyúló tesztelésével kapcsolatos közös kutatási és fejlesztési projektek támogatása
    Megnyílik: 2021. október 16-án
  • Német-magyar együttműködésben zajló EUREKA-projektek: kiemelt cél a kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési projektjeinek támogatása olyan prioritási területeken, mint az ipar 4.0, a mesterséges intelligencia, a kvantumtechnológia, az autonóm gépek és rendszerek, valamint a biotechnológia
    Megnyílik: várhatóan 2021. október végén
  • Általános, egyéb relációkkal folytatott együttműködésben zajló EUREKA-projektek
    Megnyílik: 2021. október 16-án

 A felhívás további részletei és a letölthető dokumentumok a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján találhatók.

Ha elsők között szeretne információt kapni a foglalkoztatási paktum honlapján megjelenő hírekről, támogatásokról, rendezvényekről, akkor regisztráljon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére.

 

Vissza