BAZ Foglalkoztatási Paktum > Szakmák Éjszakája - szórakoztató bemutatókkal2019. április 9. (kedd) 10:09news/153_0_300x199xffffff.jpg

Az eredetileg pályaorientációs rendezvény ma már szórakoztató szakmabemutatóvá vált, ami családi programként is ajánlható. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 13 település 35 helyszínén közel 400 programból lehet válogatni április 12-én pénteken. Le ne maradjon róla!

„Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!” – így invitálják az érdeklődőket a 4. Szakmák Éjszakája rendezvényre országszerte. A szervezők reményei szerint kortól függetlenül mindenki talál kedvére való képzést, legyen az hagyományos kézművesség, vagy akár egy digitális szakma. Megyénk 13 településén bőséges a kínálat, a helyszíneken 18 és 22 óra között interaktív programokat, „szakmakóstolókat”, bemutatókat és üzemlátogatást szerveznek a szakképzési centrumok és a vállalkozások.

A késő esti kezdés alól kivétel Abaújszántó, ahol a 8 és 13 óra között rendezik meg a Parasztolimpiát, a mezőgazdasági ügyességi játékokat, valamint a veterán autók és mezőgazdasági gépek felvonulását a Bárczay János Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Miskolcon 17 helyen lehet nézelődni és ismerkedni a szakmákkal, a részletes program letölthető a Miskolci Szakképzési Centrum honlapjáról. Hajmeresztő éjszaka lesz a Szemere Bertalan Szakgimnázium és Szakközépiskolában, ahol extrém frizurákat, fantázia sminkeket mutatnak be, de részt lehet venni látványfotózáson vagy éppen egy sportkocsi vizsgálatán. További miskolci helyszínek:
Andrássy Gyula Gépipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskola
Baross Gábor Szakgimnázium
Berzeviczy Gergely Szakgimnázium
Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnázium
Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola
Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola
Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakgimnázium
Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnázium
Kós Károly Építőipari Szakgimnázium
Martin János Szakközépiskolája Szakiskolája és Készségfejlesztő Iskolája
Stúdium Közgazdasági és Üzleti Szakgimnázium és Szakközépiskola
Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnázium és Szakközépiskola
Robert Bosch Oktatási Központ (csoportok indulása 14 és 19 óra között minden egész órában, Regisztráció: regisztracio@miskolci-szc.hu )
JOYSON Safety Systems Hungary Kft standjánál (az Andrássy, a Kandó Kálmán és a Bláthy Szakgimnáziumban) a duális képzésről adnak tájékoztatást.

A Mezőcsáti Gimnázium és Szakképző Iskolához érkezőket 17 órakor könnyűzenei koncerttel, majd mezőgazdasági gépek felvonulásával, szakmák bemutatójával és tombolával várják. MezőkövesdenSzent László Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnáziumban többek között tőzsdejátékot, önvédelmi bemutatót szerveznek 18-22 óra között.

Az Ózdi Szakképzési Centrum szakképzőiskoláiban több mint 60 programmal tették vonzóvá az országos rendezvényt. Ózdon a robotikától a világítástechnikán át a vendéglátásig két szakképzőiskola 21 programjából lehet válogatni. Helyszínek:
Bródy Imre Szakgimnázium, Ózd
Gábor Áron Szakképző Iskola, Ózd
Surányi Endre Szakgimnázium és Szakképző Iskola, Kazincbarcika
Deák Ferenc Szakképző Iskola és Művészeti Szakgimnázium, Kazincbarcika
Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Iskola, Sajószentpéter

Putnokon a Serényi Béla Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolában egy híján húsz program között található okostelefonos élménytraktorozás, kalandjáték és lánglovagok bemutatója. 

A Szerencsi Szakképzési Centrum hét intézményében öt településen 110 programból lehet válogatni. Helyszínek:
Aba Sámuel Szakközépiskola, Encs
Brassai Sámuel Szakképző Iskola, Tiszaújváros
Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakgimnázium és Szakközépiskola, Tokaj
Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola, Tokaj
Műszaki és Szolgáltatási Szakgimnázium és Szakközépiskola, Szerencs
Kossuth Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Sátoraljaújhely
Trefort Ágoston Szakgimnázium és Szakközépiskola, Sátoraljaújhely

Az országos helyszínek és programok megtalálhatók a Szakmák Éjszakája honlapon.

A Miskolci, Ózdi és Szerencsi Szakképzési Centrum a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum szervezetének tagja.

 

Vissza