BAZ Foglalkoztatási Paktum > HR tanácsadás céges környezetben2019. április 11. (csütörtök) 12:58news/156_0_300x199xffffff.jpg

Vállalkozások humánpolitikáját fejlesztő tanácsadási alkalmunk 2019. április 15-én, 9 órai kezdettel, Tiszakeszin (Taskó és Társa Kft., Tehenészeti telep, 062/28 hrsz.) kerül megrendezésre.

Elsősorban azon vállalkozások részvételére számítunk, akik munkahelyteremtő beruházást terveznek, befektetési lehetőséget keresnek, illetve munkaerőhiánnyal küzdenek. A munkaerőpiac egyéb helyi szereplőinek is részvételi lehetőséget biztosítunk (pl.: munkaerő-piaci szolgáltatásokat biztosító szervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek), akik a tervezett tevékenységek céljainak megvalósulását szakmai tapasztalatukkal támogatni tudják.

A rendezvény minden, a megyében működő vállalkozás és foglalkoztató számára nyitott; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehet meg:

Jelentkezés

 

Az április 15-ei tanácsadás témái:

 

TASKÓ és TÁRSA Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. bemutatkozása

Munkaerőmegtartás és szakképzett munkaerő bevonzása, a munkáltatói márka.

Napjaink munkáltatói számára egyre nagyobb kihívást jelent elkötelezett, szakképzett munkaerőt találni, és legalább ekkora kihívás a meglévő munkatársak megtartása is. Különösen igaz ez a kis- és középvállalkozásokra, akik nem rendelkeznek a multinacionális vállalatok tőkeerős nemzetközi hátterével és sokoldalú eszköztárával. A rendezvény ezt a két aktuális témát járja körül, melynek során a résztvevők gyakorlatias megoldásokat, eszközöket, jó gyakorlatokat ismerhetnek meg arra vonatkozóan, hogyan tarthatják meg munkatársaikat és hogyan válhatnak vonzóbb munkáltatóvá a tehetségek számára.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünet után – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen kérjük jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A tanácsadási tevékenység elsődleges célja munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása és megismertetése, illetve foglalkoztatás-bővítés ösztönzése (célcsoporti foglalkoztatás elősegítése), vállalkozások HR feladataival foglalkozó munkatársak közötti együttműködés kialakítása, illetve számukra tanácsadás nyújtása. Ennek keretében valósul meg:

  • az álláskeresői igények, illetve a vállalati foglalkoztatási igények összehangolása,
  • az atipikus foglalkoztatási megoldások alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása,
  • az aktuális munkajogi helyzetek átbeszélése, valamint
  • a közös szakképzési, képzési elvárások megfogalmazása.

Kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak hozzánk bizalommal a bazhumanpolitika@exante.hu címen.

Vissza