BAZ Foglalkoztatási Paktum > Lányok Napja - pályaorientáció2019. április 24. (szerda) 09:54news/161_0_300x199xffffff.jpg

A tudományos, kutatói és műszaki karriert népszerűsítő programot, a Lányok Napját idén 8. alkalommal hirdették meg. Megyénkben a Miskolci Egyetem és a Joyson várja az érdeklődő általános- és középiskolás lányokat április 30-án.

A Nők a Tudományban Egyesület szervezésében április 30-án országszerte a tudományos, kutatói és műszaki szakmákat népszerűsítő pályaorientációs napra várják a felsőtagozatos általános- és középiskolás lányokat.  Miskolcon négy programból lehet választani.

Interaktív gyártúrát, biztonságtechnikai eszközök és festő robotok bemutatóját szervezi a Joyson Safety Systems Hungary Kft. (Miskolc, Joyson út 1.). A vállalat vezető autóipari beszállító vállalat a passzív biztonsági rendszerek területén, termékei között szerepelnek a kormánykerekek, légzsákok, biztonsági övek, gyermek biztonsági rendszerek, valamint elektronikai termékek.

A Miskolci Egyetemen három helyszínen készülnek programokkal. A Gépészmérnöki és Informatikai Karon az intelligens robotok készítésével, 3D nyomtatással, ipartervezéssel ismerkedhetnek a látogatók. A laborlátogatásokon a szakmai előadások, kísérletek mellett lehetőség van közvetlen beszélgetésekre is.
A Műszaki Anyagtudományi Kar laboratóriumaiban a természettudományos pálya iránt érdeklődők bepillantást nyerhetnek az anyagmérnökök és a vegyészmérnökök munkájába. Az erre az eseményre látogatók megismerkedhetnek az üveg- és porcelánkészítés tudományával, készíthetnek zselészörnyet és tündérfigurát vagy csillogó alumínium ajándéktárgyakat.
A Műszaki Földtudományi Kar többek között látványos és izgalmas labor-látogatásra, ásványvizsgálatra várja a középiskolás lányokat.

Előzetes jelentkezés a programokra és további információk a Lányok Napja honlapon.

Vissza