BAZ Foglalkoztatási Paktum > Sajt & Lekvár - Helyi termékek III. műhelytalálkozója2019. április 30. (kedd) 09:47news/163_0_300x199xffffff.jpg

Május 7-én kedden helyi termékek műhelyfoglalkozásra várjuk az érdeklődőket. A regisztráció megkezdődött, a részvétel ingyenes.

 

A harmadik műhelyfoglalkozás két közkedvelt, mindennapjaink táplálkozásának szerves részét képező, régóta ismert és fogyasztott, szinte minden háztartásban fellelhető termék, a LEKVÁR és a SAJT előállításának, piacra juttatásának lehetőségeit kívánja bemutatni.

A sajt savas, tejszerű ízéhez illenek a gyümölcs édes ízei, legyen szó friss, szárított vagy lekvárnak eltett gyümölcsről. Akár tehéntejből, kecsketejből vagy juhtejből készült a sajt, ízét az édes és sós aromák kombinációja még nagyszerűbbé teszi.

A sajt és lekvárkészítés jól meghatározható biokémiai folyamatok összessége, legyen szó ipari vagy kisüzemi előállításról. Mégis van valami, ami az éléskamrákban a stelázsin lévő terméket megkülönbözteti a szupermarketek polcain lévő tömegterméktől.

Ez a valami az igény nagyanyáink világát idéző igazi gyümölcsből készült lekvárok, vagy az istállók illatát, esetleg a füst szagát magán hordozó teljes tejből készült sajtok iránt. A tartósítószerektől, adalékanyagoktól mentes, 100%-ban természetes összetevőkből készült kézműves termékek iránti vágy, és az elhivatottság, lelkesedés és a hagyományok tisztelete. 

A kistermelői élelmiszer előállítás és értékesítés jogszabályi kereteiről és a ma már elengedhetetlennek tűnő online marketingről szóló előadást követően a népies értékrendet és elkészítési módokat a XXI. században is hűen követő kistermelők osztják meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni legkésőbb 2019. május 3-áig az alábbi linken keresztül van lehetőség:

JELENTKEZÉS

MEGHÍVÓ

Összefoglaló: A lekvár és a sajt készítésének rejtelmei – műhelyfoglalkozás előadásai

Szeretne még több helyi termékről szóló cikket olvasni? Itt megtalálja.

Vissza