BAZ Foglalkoztatási Paktum > Az eredményes együttműködés kulcsa- HR tanácsadás a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. telephelyén2019. május 17. (péntek) 09:16news/168_0_300x199xffffff.jpg

Vállalkozások humánpolitikáját fejlesztő tanácsadási alkalmunk 2019. május 21-én, 9 órai kezdettel, Szerencsen (Szerencsi Mezőgazdasági Zrt., Szerencs, Rákóczi út 59.) kerül megrendezésre.

Elsősorban azon vállalkozások részvételére számítunk, akik munkahelyteremtő beruházást terveznek, befektetési lehetőséget keresnek, illetve munkaerőhiánnyal küzdenek. A munkaerőpiac egyéb helyi szereplőinek is részvételi lehetőséget biztosítunk (pl.: munkaerő-piaci szolgáltatásokat biztosító szervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek), akik a tervezett tevékenységek céljainak megvalósulását szakmai tapasztalatukkal támogatni tudják.

A rendezvény minden, a megyében működő vállalkozás és foglalkoztató számára nyitott; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehet meg:

Jelentkezés

 

Az május 21-ei tanácsadás témái:

Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. bemutatkozása

Hogyan lehet eredményesen együttműködő a szervezetünk?

Aktuális munkajogi kérdések

 

Napjainkban az egyik legfontosabb téma a szervezetekben vagy akár a személyes kapcsolataink területén is, hogy mit is jelent a "jól együttműködni" kifejezés. Mi állhat ennek hátterében? Mi várható el a sikeres együttműködés reményében a vezetőktől, a munkavállalóktól? Fontos kérdések lehetnek a témával kapcsolatban:

  • Hogyan, milyen módszerrel kommunikáljunk jól?
  • Hogyan és ki kezelje a szervezet konfliktusait?
  • Miként váljunk jó csapattá?
  • Hogyan kezeljük a változást?
  • Mit tegyünk, ha a szervezetünkben manipulatív játszmázásokat ismerünk fel?
  • Miért fontos az elfogadás?

És ami még ennél is fontosabb, hogy a kérdéseket interaktívan, a résztvevők által hozott példákon keresztül közösen fogják megválaszolni úgy, hogy ezáltal a résztvevők különböző technikákat, módszereket sajátíthatnak el az együttműködés területén.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünet után – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen kérjük jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A tanácsadási tevékenység elsődleges célja munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása és megismertetése, illetve foglalkoztatás-bővítés ösztönzése (célcsoporti foglalkoztatás elősegítése), vállalkozások HR feladataival foglalkozó munkatársak közötti együttműködés kialakítása, illetve számukra tanácsadás nyújtása. Ennek keretében valósul meg:

  • az álláskeresői igények, illetve a vállalati foglalkoztatási igények összehangolása,
  • az atipikus foglalkoztatási megoldások alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása,
  • az aktuális munkajogi helyzetek átbeszélése, valamint
  • a közös szakképzési, képzési elvárások megfogalmazása.

Kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak hozzánk bizalommal a bazhumanpolitika@exante.hu címen.

Vissza