BAZ Foglalkoztatási Paktum > Helyzetkép a társadalmi vállalkozásokról2017. augusztus 22. (kedd) 12:27news/17_0_300x199xffffff.jpg

A Miskolci Egyetem az OFA Nonprofit Kft. közreműködésével a társadalmi vállalkozások jelenlegi helyzetének feltérképezésére vállalkozott. A nemzetközi kitekintéssel készült alapkutatás hasznos olvasmányként szolgál a társadalmi vállalkozások, oktatási intézmények, forprofit szervezetek számára egyaránt.

A társadalmi vállalkozás kifejezés viszonylag új keletű, azonban régóta létező jelenséget takar. A fogalom elsősorban az egyértelműen és kizárólagosan sem a hagyományos piaci, sem az állami szektorhoz nem kötődő társadalmi-gazdasági szervezetekhez kapcsolódik, melyeket különböző elnevezésekkel illethetnek, mint például a civil társadalom, harmadik szektor, nonprofit szektor és szociális gazdaság.

Az Alapkutatás a társadalmi vállalkozások működéséről című tanulmány aktuális információkkal látja el az olvasókat a társadalmi vállalkozások számáról, típusainak megoszlásáról, hazai és nemzetközi viszonyokról, valamint a jövőbeni fejlesztési igényekről.

Az alapvető fogalmak tisztázása mellett, átfogó képet kaphat a társadalmi vállalkozások erős és fejlesztendő pontjairól, továbbá megtudhatja, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie egy ilyen típusú vállalkozásnak.

  

A foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési projekt keretében a paktumok feladata a szociális gazdaság fejlődésének támogatása is. A projekt keretében szociális gazdaság fejlesztéséhez kapcsolódó tanácsadást szervez a megyei paktumiroda. A várhatóan ősszel induló ingyenes rendezvényekről a honlapunkon regisztrálóknak meghívót küldünk.

 

Az Alapkutatás a társadalmi vállalkozások működéséről című tanulmány letölthető az OFA honlapjáról. 

 

Projektazonosító: GINOP-5.1.2-15-2016-00001

 

A Miskolci Egyetem és az OFA Nonprofit Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum szervezetének tagjai.

 

Vissza