BAZ Foglalkoztatási Paktum > Látogatóban a LEAX Hungary Zrt-nél2019. június 5. (szerda) 09:49news/174_0_300x199xffffff.jpg

A Megyei Paktum szervezésében újabb szakmabemutató rendezvény valósult meg. Az álláskeresők a Mezőkövesden működő LEAX Hungary Zrt-nél ismerkedtek meg a munkalehetőségekkel, az egyes munkakörök követelményeivel 2019. május 30-án.

A LEAX Hungary Zrt elődvállalata helyben a kismotoros gépgyár volt, ami a 90-es évek privatizációs hullámában svéd tulajdonba került. Az 1982-ben családi mikro-vállalkozásként indult svéd LEAX Group 2013-ban lett a mezőkövesdi gyár tulajdonosa, azóta a helyi üzem részese a három kontinensen összesen 11 gyárat működtető vállalatcsoportnak. A svéd tulajdonos és menedzsment emberközpontú szemlélete a helyi üzemben is megjelenik, elősegítik a dolgozók szakmai fejlődését, tanulását. kĂŠp 1_Mkovesd.jpg

A LEAX Hungary Zrt-nél fémmegmunkálással, gépi forgácsolással foglalkoznak, alapvetően sokféle alkatészt gyártanak számos vállalkozásnak. A helyi vállalatnál többségében CNC gépkezelői munkakörben dolgoznak az alkalmazottak, közel 200 fő, akik közül sok a női munkavállaló. Egy alkalmazott két gép kiszolgálásáért is felel, de ahol lehet már igyekeztek robotizálni a folyamatokat, ami elsődlegesen az anyagmozgatást, így az alapanyag behelyezését, vagy a készáru dobozolását jelenti. A vállalatnál 3 műszakban dolgoznak a munkavállalók, hétvégén legfeljebb túlórában foglalkoztatják őket emelt órabér ellenében. 

kĂŠp_3_Mkovesd.jpgA vállalat nemcsak a szakképzésben végzett diákoknak, vagy a már gépkezelői tapasztalattal rendelkező munkavállalóknak kínál álláslehetőséget, hanem minden évben hirdet felvételt az álláskeresők körében. A felvételhez alapelvárásuk bármilyen szakmában szerezett szakmunkás végzettségű bizonyítvány megléte, illetve egy általános műveltségi teszt eredményes kitöltése. A leendő gépkezelők ezután egy képzési programban vesznek részt, a képzés első időszakában gépi forgácsoló OKJ minősítésű szakmát szerezhetnek, majd CNC gépkezelőkké válhatnak. A gépkezelők felé elvárás a pontosság, a nagyfokú figyelem, illetve a monoton munka tűrése. A fentieknek való megfelelés érdekében a vállalatcsoport egyik szlogenje, „Aki nem jobb napról napra, az megszűnik jónak lenni”.

A munkavállalók motivációját többféle ösztönzővel igyekeznek erősíteni, illetve havonta értékelik és díjazzák a legjobban teljesítőket.

Az vállalkozásnál 50 fő érdeklődőnek nyílt alkalma megismerkedni a CNC gépkezelői munkakörrel, valamint a cég által kínált lehetőségekkel. 

A térségben a munkavállalók körében jó hírnévnek örvendő vállalkozásnál folyamatosan várják az érdeklődőket, az aktuális üres álláshelyeket a helyi, térségi terjesztésű újságban hirdetik meg.

Következő szakmabemutató rendezvényét 2019. június 12-én Sajóbábonyban, az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft-nél tartja a Megyei Paktum.

Vissza