BAZ Foglalkoztatási Paktum > Munkaerő megtartás a XXI. században- HR tanácsadás a Hell Energy Magyarország Kft.-nél2019. június 26. (szerda) 08:51news/177_0_300x199xffffff.jpg

Vállalkozások humánpolitikáját fejlesztő tanácsadási alkalmunk 2019. július 10-én, 9 órai kezdettel, Szikszón (Hell Energy Magyarország Kft., Szikszó, Hell utca 1.) kerül megrendezésre.

Elsősorban azon vállalkozások részvételére számítunk, akik munkahelyteremtő beruházást terveznek, befektetési lehetőséget keresnek, illetve munkaerőhiánnyal küzdenek. A munkaerőpiac egyéb helyi szereplőinek is részvételi lehetőséget biztosítunk (pl.: munkaerő-piaci szolgáltatásokat biztosító szervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek), akik a tervezett tevékenységek céljainak megvalósulását szakmai tapasztalatukkal támogatni tudják.

A rendezvény minden, a megyében működő vállalkozás és foglalkoztató számára nyitott; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehet meg:

Jelentkezés

Meghívó 

A július 10-ei tanácsadás témái:

Hell Energy Magyarország Kft. bemutatkozása

Vágyak és valóság - munkaerő megtartás a XXI. században

Az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete-gyakorlati megoldások

 

Napjainkban a munkaerőhiány kezd komoly méreteket ölteni. A szakképzett munkavállaló egyre nagyobb érték, megtartása pedig egyre inkább gazdasági érdek is. A pénz egy bizonyos szint után már nem megtartóerő, a munkáltatók pedig sokszor olyan eszközökkel próbálnak motiválni, amelyek épp csak az elégedetlenséget csökkentik, de az elégedettséget nem tudják növelni. Nemzetközi kutatások több évtizede bizonyítják, hogy a kívülről jövő „motiválás” alacsony hatásfokú, ellenben a munkatárs belső mozgatórugóinak megtalálása hosszú távú elköteleződést eredményezhet a munkáltató iránt. Ezeket fogjuk részletesebben megvizsgálni a legközelebbi találkozónkon.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünet után – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen kérjük jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A tanácsadási tevékenység elsődleges célja munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása és megismertetése, illetve foglalkoztatás-bővítés ösztönzése (célcsoporti foglalkoztatás elősegítése), vállalkozások HR feladataival foglalkozó munkatársak közötti együttműködés kialakítása, illetve számukra tanácsadás nyújtása. Ennek keretében valósul meg:

  • az álláskeresői igények, illetve a vállalati foglalkoztatási igények összehangolása,
  • az atipikus foglalkoztatási megoldások alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása,
  • az aktuális munkajogi helyzetek átbeszélése, valamint
  • a közös szakképzési, képzési elvárások megfogalmazása.

Kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak hozzánk bizalommal a bazhumanpolitika@exante.hu címen.

Vissza