BAZ Foglalkoztatási Paktum > Kutatók Éjszakája Sárospatakon és Miskolcon2019. szeptember 23. (hétfő) 15:34news/193_0_300x199xffffff.jpg

Megyénkben több mint 300 játékos és szórakoztató program közül lehet válogatni szeptember 27-én a Kutatók Éjszakáján. Nem könnyű a választás…

Magyarországon 13 éve rendezték meg az első Kutatók Éjszakáját. Az esemény elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, de a kínálat annyira vonzó és érdekes, hogy ma már családok, baráti társaságok kedvenc programjává vált.
Miskolcon 11, Sárospatakon 3 helyszínen fogadják a szórakoztató tudományos élményre vágyókat. Belépőt nem kell fizetni, de a legtöbb eseményen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A megyeszékhelyen, a Bay Zoltán Kutatóintézet kínálatában szerepelnek látványos kísérletek, önvezető autó versenye, virtuális túra, foglalkoztató programok, ahonnan az elkészült „műveket” haza is lehet vinni. A miskolctapolcai intézet hagyományosan buszt is indít a belvárosból a helyszínre.

A Miskolci Egyetem több mint 200 féle eseményre várja az érdeklődőket, ahol bemutatják a jövő építőanyagát, az E-bogár nevezetű elektromos autót, de lesz kincskereső játék, interaktív mintatárgyalás, minikoncert, utazó planetárium és sok más érdekesség, hiszen több tanszék kapcsolódott be a szervezésbe.

Izgalmas kísérletek, természettudományos meseelőadás és tudós palánták varázslatos kísérletei szórakoztatják a látogatókat a város négy középiskolájában (Avasi Gimnázium, Földes Ferenc Gimnázium, Lévay József Református Gimnázium és Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnázium).

Sárospatakon egy tucatnyi programot állítottak össze a szervezők. A város két helyszínén is szó lesz többek között a kémek világáról, csak míg a Református Teológiai Akadémián a múltbéli megfigyeléseket idézik fel az előadásokban, addig a Comenius Campuson azon kutatók tevékenységét mutatják be, akik a titkosítás területén dolgoznak. A Vízi kapunál pedig az eget kémlelik majd a csillagvadászok.

Az egyes helyszínek részletes programja és regisztrációs felülete megtalálható az esemény honlapján:  www.kutatokejszakaja.hu

A Foglalkoztatási paktum minden olyan rendezvényt népszerűsít, ami a pályaválasztással kapcsolatos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
Ha elsők között szeretne információt kapni a foglalkoztatási paktum honlapján megjelenő hírekről, támogatásokról, rendezvényekről, akkor regisztráljon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére.

Vissza