BAZ Foglalkoztatási Paktum > Innovatív eszközök a HR tanácsadáson2019. szeptember 25. (szerda) 15:05news/194_0_300x199xffffff.jpg

A Megyei Paktum szeptemberi rendezvénye a PVC műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. telephelyén került megrendezésre Szirmabesenyőn.

Nagy Endre HR és kommunikációs menedzser beszélt az 1993-ban alakult cég történetéről, bemutatta az üzemcsarnokokat és a gyártási folyamatokat is megtekintették a résztvevők.

Beszélt arról, hogy a jelenleg 300 főt alkalmazó vállalatnál évi 5 % a fluktuáció van. Elmondta, hogy az interjúk alapján a fluktuáció okai az elmúlt években arra vezethetők vissza, hogy részben külföldre mentek munkát vállalni; részben más megyei vállalatokhoz mentek a munkavállalók.

Néhány jó gyakorlatot is megosztott a részvevőkkel, melyek a következők: szellemi dolgozóknál törzsidő alkalmazása, munkaidőkeret bevezetése, műszakokban mentorok, tréningek a munkavállalóknak,  a túlórák minden hónapban kifizetésre kerülnek,  személyes karrier és jövőcél minden emberre vonatkozóan, egyedi céges ajándékok, lakhatási és utazási támogatás, szociális segély, ajándékutalvány, pozitív visszajelzések, munkakörök rotációja, vezetői utánpótlás, élményalapú munkavállalás, hatékony reagálás a problémákra, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása, munkavállalóik képzése a munkahelyi tevékenységekre, duális képzések, diákmunkások alkalmazása, 6 havonta béremelés. Hr5_foto.JPG

Horváth-Karip Krisztina, az Ex Ante Tanácsadó Iroda tanácsadója munkaerő megtartásról szóló előadásának bevezetőjében elmondta, hogy a megyei paktum keretében valósul meg a rendezvény, majd a munkaerőhiány okait vette górcső alá a résztvevőkkel közösen. Beszélt a hátrányos helyzetűek integrálásáról, amely sok nehézségbe ütközik. Szóba kerültek a generációs konfliktusok is: mindenkinek változnia kellene. Ez követően jó gyakorlatokat mutatott be toborzásra, humánerőforrásfejlesztésre.

A HR tanácsadási rendezvényünk következő alkalma 2019. október 24-én Miskolcon a Megyeházán kerül megrendezésre, a HR digitalizáció szerepe a cégek hatékonyságában témakörben.

Vissza