BAZ Foglalkoztatási Paktum > Tejtermékek gyártása a szakmabemutató fókuszában2019. szeptember 27. (péntek) 09:20news/196_0_300x199xffffff.jpg

Az Abaújtej Közös Vállalat adott otthont 2019. szeptember 24-én a Megyei Paktum program szakmabemutató rendezvényének, ahol az érdeklődők a tejtermékek gyártásával ismerkedtek meg.

A cégvezető, Bodnárné Luhály Éva mutatta be a vállalkozást és válaszolt a foglalkoztatásra vonatkozó kérdésekre. Ezt követően a kereskedelmi vezetővel, Varga Lajossal és a termelés vezetővel, Gulyás Péterrel együtt kísérték körbe a jelenlévőket a csarnokban bemutatva a munkafolyamatot.

A vállalkozás fő tevékenysége a tejfelvásárlás, -feldolgozás, a saját előállítású és társüzemi termékek értékesítése. A termékek előállításához szükséges alapanyagot a Hernád- és Sajó völgyében lévő tejtermelő gazdaságoktól vásárolják extra minőségben.

A felvásárolt nyers tej mennyisége éves szinten közel 20 millió liter, melyet 100.000 liter/nap kapacitású feldolgozó üzemünkben dolgoznak fel napi tejtermékké.

Termékeiket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint Budapesten és környékén értékesítik.

Kereskedelmi bolthálózatokon túl jelentős vevőik a közintézmények (kórházak, iskolák, konyhák).

 

A Megyei Paktum következő szakmabemutató rendezvényére 2019. október 1-jén Perkupán, az Ecotherm-Irsa Zrt-nél kerül sor.

Vissza