BAZ Foglalkoztatási Paktum > Megyebeli paktumok értekezlete2017. január 9. (hétfő) 10:00news/2_0_300x199xffffff.jpg

A foglalkoztatás és a gazdaság fejlesztése országosan megvalósuló együttműködések, így megyei, megyei jogú város és helyi szervezetek hoznak létre paktumirodákat. Az ebből a célból benyújtott pályázatok alapján megyénkben várhatóan 13 iroda kezdi meg működését. A projektvezetők 2017. január 09-én tartottak egyeztető megbeszélést.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megyei szintű paktumirodát működtet 2016. szeptembere óta. Az iroda jövőbeni feladatai közé tartozik, hogy ösztönzi, előkészíti, segíti a helyi foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési kezdeményezéseket, ernyőszervezeti feladatokat lát el, és biztosítja a megyei szintű koordinációt.

A megyei paktumnak a helyi paktumokra vonatkozó koordinációs feladatát illetően az egyes szervezetekkel külön-külön egyedi megállapodást dolgoznak ki. Ez a dokumentum tartalmazza majd többek között az ágazati lehatárolást, azaz a megyei paktumban elsődlegesen mely vállalkozási csoportok, szakmacsoportok, vagy egyedi vállalkozások foglalkoztatási projektjének támogatása történik.

A megyében 2017 elején a várható 13 paktumirodából heten rendelkeznek támogatási szerződéssel:

  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat (Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében)
  • Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás (Helyi foglalkoztatási paktum a Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 15 településén)
  • Onga Város Önkormányzata (Onga és térsége helyi foglalkoztatási paktum)
  • Putnok Város Önkormányzata (Foglalkoztatási együttműködések támogatása Nyugat-Borsodban)
  • Sárospatak Város Önkormányzata (Helyi foglalkoztatási együttműködés kialakítása Sárospatak központtal)
  • Taktaharkány Nagyközség önkormányzata (Taktaköz és térsége helyi foglalkoztatási paktum)

A tervek szerint a megyei és a helyi paktumok legalább kéthavonta munka találkozót tartanak munkatervük, kommunikációjuk összehangolása céljából, továbbá szakmai képzéseket szerveznek.

 

Még több információ itt:

Az értekezlet összefoglalója

Vissza