BAZ Foglalkoztatási Paktum > Modern gyárak éjszakája2019. október 31. (csütörtök) 14:21news/207_0_300x199xffffff.jpg

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében öt gyár is megnyitja kapuit a nagyközönség előtt november 15-én. Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött. Érdemes minél előbb jelentkezni, mert korlátozott a résztvevők száma.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium harmadik alkalommal rendezi meg a Modern Gyárak Éjszakáját, melyen országosan 72 helyszínen lehet megismerni azokat a vállalatokat, melyek az automatizálásban és a digitalizációban éllovasnak számítanak. Megyénkben Miskolcon, Szikszón, Szerencsen és Sárospatakon lesz gyárlátogatás november 15-én az esti órákban.

A megyeszékhelyen az élelmiszeripari berendezések és innovatív technológiák fejlesztésével, gyártásával foglalkozó Hagyó Kft. várja a látogatókat. A cégnél legújabb fejlesztésüket, az univerzális lepárló berendezés prototípusát lehet megtekinteni, de megismertetik a látogatókkal a pálinkakészítés 21. századi technológiáját is. A túrák óránként indulnak 16 és 19 óra között.

Sárospatakon a Ferro Tool Zrt. egyedi igények szerint előállított magas minőségű formaszerszámok (hidegalakító, műanyag) és készülékek gyártásával, valamint saját gyártmányú szerszámlapok és import szerszámelemek forgalmazásával foglalkozik. A látogatás 16, 18 és 20 órakor kezdődik.

Szikszón a Hell Energy töltőüzemét és alumínium italdobozgyára is megtekinthető. Az üzembe érkező látogatók egy rövid előadást hallhatnak a gyár történetéről, majd munkavédelmi és higiéniai oktatáson vesznek részt. Ezt követően felveszik az előírt védőruházatot – cipővédő lábzsák, köpeny, védőszemüveg, fülvédő –, majd kezdetét veszi az üzemlátogatás. 16 és 21 óra között minden egész órában kezdődik a program.

A Szerencsi Bonbon Kft-nél a gyártás folyamatának ismertetése mellett többek között csokoládé kóstolásra és táblás csoki készítésére is sor kerül. A program 90 perces, 16.00, 18.00 és 20.00 órakor kezdődik.

A gyárlátogatás részvételi feltételei és a részletes leírások a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon olvashatók.

Az esemény a GINOP-1.1.3-16-2017-0001 „Termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása” kiemelt projekt keretében valósul meg.

Ha elsők között szeretne információt kapni a foglalkoztatási paktum honlapján megjelenő hírekről, támogatásokról, rendezvényekről, akkor regisztráljon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére.

Vissza