BAZ Foglalkoztatási Paktum > Szervezetfejlesztés Horváth-Karip Krisztinával 2019. november 15. (péntek) 09:20news/209_0_300x199xffffff.jpg

Horváth-Karip Krisztina a megyei paktum HR rendezvényeinek visszatérő előadója. November 29-i előadásában arra ad választ, hogyan segítheti a szervezetfejlesztés a munkaerő megtartását. A témát közérthető, gyakorlatias formában járja körül, jó példák bemutatásával a nagyvállalatok és a KKV-k oldaláról egyaránt. Tudjon meg többet az előadásról és az előadóról!

Horváth-Karip Krisztina szervezetfejlesztő, foglalkoztatási tanácsadó. Tématerületei a munkaerő-megtartási jógyakorlatok, a rugalmas foglalkoztatási formák, munkavállalók felkészítése a munkaerőpiacra, foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatások, adókedvezmények, szociális szövetkezet. Elhivatott az édesanyák foglalkoztatási helyzetének javításában. Több olyan programban vesz részt, mely a nők gyermekvállalás utáni elhelyezkedését támogatja. Ötletadója és projektmenedzsere volt az ÖKOMAMA programnak, melynek keretében 60 kisgyermekes édesanya munkaerőpiaci reintegrációját segítette. A nők társadalmi szerepének erősítését célozza a HellóAnyu! nevű közösségi hely és kávézó, melynek alapítója volt. A hely legfontosabb célja, hogy segítse a kisgyermekes édesanyák elszigeteltségének csökkentését, valamint irányt mutasson számukra munkaerőpiacra való visszatérésben – legyen az alkalmazotti, vagy vállalkozói státusz. Előadásaiban rendszeresen említ jó példákat az anyák foglalkoztatásáról is.

Szervezetfejlesztőként ugyanakkor vallja, hogy a munkavállalók és munkáltatók közötti összhanghoz elengedhetetlenül szükséges, hogy a munkáltató lássa a lépéseinek, tevékenységének gazdasági vonzatait is. A jó cégműködés azt jelenti, hogy a dolgozók jó lelki és fizikai állapotban magas teljesítményt nyújtanak. Krisztina egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a munkáltatók közelebb kerüljenek munkavállalóik érdekeinek figyelembe vételéhez, ugyanakkor ezzel párhuzamosan a munkavállalók is megértsék és elfogadják a munkáltatók érdekeit.
Létezik a mondás, miszerint a munkavállaló egy céghez megy el dolgozni, és a vezető miatt jön el. A vezetőknek kulcsfontosságú szerepük van egy munkahely állapotában és megítélésében. Arról, hogy milyen egy jó vezető, mindenkinek vannak elképzelései. Arról azonban már kevesebben tudnak, hogy a vezetői készségek fejleszthetők. A nyugati vállalati kultúrában oly fontos vezető-képzés fontos pillére Krisztina tevékenységének is, ennek jelentőségét minden adandó alkalommal kihangsúlyozza.

Krisztina mottója: A mosoly a legrövidebb út két pont között

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei foglalkoztatási paktum rendszeresen szervez ingyenes előadást és tanácsadást a vállalkozások humánpolitikájának fejlesztése céljából. A november 29-i rendezvény egyik előadója Horváth-Karip Krisztina, szervezetfejlesztő, előadásának címe: Hogyan segítheti a szervezetfejlesztés a munkaerő-megtartást?

A rendezvény mottója: "Sosem lehet tökéletes az életünk anélkül, hogy azt éreznénk, valami nagyobb dolognak vagyunk a részesei, amely maradandóbb, mint mi magunk." (Csíkszentmihályi Mihály)

Helyszín: Megyeháza, Miskolc, Városház tér 1.

Jelentkezés

Meghívó

Ha elsők között szeretne információt kapni a foglalkoztatási paktum honlapján megjelenő hírekről, támogatásokról, rendezvényekről, akkor regisztráljon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére. 

Vissza