BAZ Foglalkoztatási Paktum > Paktumirodai megbeszélés Taktaharkányban2020. január 30. (csütörtök) 16:23news/221_0_300x199xffffff.jpg

Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén működő paktumirodák tartottak partnerségi megbeszélést Taktaharkányban, melyen részt vett Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke, Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és dr. Szemán Ákos, a település polgármestere is. A tanácskozás kiemelt témakörei a befektetés-ösztönzés, a helyi termékek és szolgáltatások voltak.

A megyében működő 11 helyi és 1 megyei jogú városi paktumiroda munkatársai, projektmenedzserei rendszeresen tartanak partnerségi megbeszélést a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei paktumiroda szervezésében. Az évnyitó tanácskozás helyszíne ezúttal Taktaharkány volt.

Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a résztvevőket és tájékoztatást adott a terület munkaerő-piaci helyzetéről, gazdasági folyamatairól, valamint hangsúlyozta, hogy továbbra is fontos a munkahelyteremtés ösztönzése a konjunkturális szektorokban kormányzati támogatással . A jelenlévőket arra biztatta, hogy tegyenek javaslatokat a térség munkaerő-piaci helyzetének javítására, legyenek azok helyi, vagy országos kompetenciát érintőek.

Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke, egyben a megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési program projektvezetője a tanácskozás napirendi pontjaira utalva elmondta többek között, hogy a megyei önkormányzat az ipari park fejlesztése kapcsán a befektetési környezetet javítására törekszik, hiszen a vonzó telephelyi infrastruktúra újabb beruházásokat ösztönözhet, illetve megteremti a befektetők letelepedésének feltételeit. Szükségesnek tartja, hogy a vállalkozások mellet a kutató-fejlesztő szereplők is megjelenjenek, akik szellemi munkájukkal értéket teremtenek a gyártó vállalkozások számára. A helyi termékek kapcsán kifejtette, hogy ezek iránt a megye területén is növekedett a kereslet, mivel az emberek tudatosabban vásárolnak, keresik a magyar termékeket, az egészséges termékeket, azokat, amelyek készítése jobban nyomon követhető, ellenőrizhető.

A partnerségi megbeszélésen a megyei paktum konzorciumi partnereként a BORA'94 Megyei Fejlesztési Ügynökség vezető projektmenedzsere, Tisza Orsolya tájékoztatást adott a a befektetés-ösztönzés és a helyi termék fejlesztés témakörökben eddig végzett tevékenységeikről, egyúttal felvázolta a paktumok közötti jövőbeni együttműködés lehetőségeit ezen a területen.

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően a megyében működő paktumirodák jó gyakorlatainak bemutatásával zárult a rendezvény. Ezúttal a Munkaerő-piaci szolgáltatások az Edelényi Foglalkoztatási Paktum és Közép-Borsodi Foglalkoztatási Paktum területén címmel Osgyáni Gábor projektmenedzser, valamint a Regionális Civilközpont Alapítvány képviseletében Szendrák Dóra ügyvezető és Lengyel Anett tájékoztatója hangzott el.

Ha elsők között szeretne információt kapni a foglalkoztatási paktum honlapján megjelenő hírekről, támogatásokról, rendezvényekről, akkor regisztráljon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére.

Vissza