BAZ Foglalkoztatási Paktum > A kiégés felé vezető út megelőzése2020. február 12. (szerda) 09:58news/223_5_300x199xffffff.jpg

Vállalkozások humánpolitikáját fejlesztő tanácsadási alkalmunk 2020. február 20-án, 9 órai kezdettel, Miskolcon (Városház tér 1., Megyeháza, Szemere terem) kerül megrendezésre.

Rendezvényünkön a manapság egyre gyakrabban emlegetett munkahelyi kifejezéseket, a stressz és a kiégés témaköreit járjuk körbe. Ezek a problémák már népbetegségnek számítanak, sőt néhány éven belül vezető halálokok lehetnek. Ha a téma szóba kerül, általában mindenkinek már a burn out szindróma, tehát egy végállapot jut eszébe, azonban a megelőzés miatt fontos figyelnünk a kialakulásra, a kiégés felé vezető út különböző állomásaira.

Elsősorban azon vállalkozások részvételére számítunk, akik munkahelyteremtő beruházást terveznek, illetve munkaerőhiánnyal küzdenek. A munkaerőpiac egyéb helyi szereplőinek is részvételi lehetőséget biztosítunk (pl.: munkaerő-piaci szolgáltatásokat biztosító szervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek), akik a tervezett tevékenységek céljainak megvalósulását szakmai tapasztalatukkal támogatni tudják.

A rendezvény minden, a megyében működő vállalkozás és foglalkoztató számára nyitott; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehet meg:

Jelentkezés

Meghívó

 

A február 20-ai tanácsadás témái:

Stressz, kiégés és kommunikáció

A munkaviszonyhoz kapcsolódó egyes megállapodások (versenytilalmi megállapodás, tanulmányi szerződés)

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünet után – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen kérjük jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A tanácsadási tevékenység elsődleges célja munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása és megismertetése, illetve foglalkoztatás-bővítés ösztönzése (célcsoporti foglalkoztatás elősegítése), vállalkozások HR feladataival foglalkozó munkatársak közötti együttműködés kialakítása, illetve számukra tanácsadás nyújtása. Ennek keretében valósul meg:

  • az álláskeresői igények, illetve a vállalati foglalkoztatási igények összehangolása,
  • az atipikus foglalkoztatási megoldások alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása,
  • az aktuális munkajogi helyzetek átbeszélése, valamint
  • a közös szakképzési, képzési elvárások megfogalmazása.

Kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak hozzánk bizalommal a bazhumanpolitika@exante.hu címen.

 

Vissza