BAZ Foglalkoztatási Paktum > A koronavírus-járvány idején a szociális gazdaság fejlesztéséről2020. június 15. (hétfő) 14:11news/249_0_300x199xffffff.jpg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum júniusi alkalma szociális gazdaság fejlesztése témakörben:

2020. június 22-én, 9 órai kezdettel, Miskolcon a Megyeháza Szemere termében (Miskolc, Városház tér 1.) valósul meg.

A tanácsadással egybekötött workshop alkalmával kiemelt hangsúlyt kapnak a járvány következményei, eredményei és tanulságai a szociális gazdaság fejlesztése szempontjából.

A tanácsadás témája:

Hogyan igényeljük a gazdaságvédelmi intézkedések keretében nyújtott, a csökkentett munkaidőben történő foglalkoztatáshoz kapcsolódó támogatásokat?

Hogyan tovább? A COVID-19 járvány hatásai, következményei és tanulságai.

Jelentkezés

A tanácsadásokon- humánerőforrás-fejlesztési, vállalkozás fejlesztési, marketing és nonprofit szervezeti szakértők bevonásával- jól hasznosítható tapasztalatokat lehet megszerezni, továbbá a résztvevők számára lehetőség nyílik a személyes szakmai kapcsolatrendszer bővítésére is.

A rendezvények minden, a megye területén működő, már létező vagy újonnan létrejövő civil szervezet, nonprofit gazdasági társaság, szociális szövetkezet, egyéb vállalkozások, illetve az érdeklődő önkormányzatok számára nyitottak; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünetet beiktatva – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen jelezni szíveskedjen.

A támogatásban részesült Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A szociális gazdaság iránt érdeklődők számára olyan ismereteket kívánunk átadni, melyek segíthetik olyan piaci tevékenységek kialakítását és fenntartását, melyek társadalmi szempontból hasznos célt szolgálnak és / vagy hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatását célozzák meg.

A tematikus csoportos tanácsadási napok három különböző fókusszal kerülnek megrendezésre, melyek a következők: szociális gazdaság, szolgáltatásfejlesztés, kapcsolatépítés.

A tanácsadási napok célja:

  • a szociális gazdaságban való részvétel iránti igény növelése;
  • termék- és szolgáltatásfejlesztés segítése;
  • a szervezeti működés fejlesztése;
  • a foglalkoztatás-bővítési lehetőségek feltárása;
  • a finanszírozási lehetőségek megismertetése;
  • piaci és állami szereplők, valamint a szociális vállalkozások közötti partnerségek fejlesztése az értékesítés bővítése, foglakoztatási együttműködések, kapacitások, eszközök megosztása érdekében;
  • foglalkoztatási célú projektek előkészítése.

 

Rendezvényeinken körbejárjuk a szociális gazdaság keretei között gyártott termék vagy szolgáltatás megtervezésének kérdéskörét, a piac jellemzőit, a partnerekkel való együttműködések tapasztalatait, a munkaerő biztosításának sajátosságait, illetve a projekt vagy vállalkozás lehetséges finanszírozási módjait.

A tanácsadási napon továbbá tájékoztatást nyújtunk a megyében működő foglakoztatási paktumokról és különböző, a munkavállalást segítő támogatások lehetőségeiről, különös tekintettel a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának sajátos megoldásaira.

További kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak bizalommal a bazszocialisgazdasag@exante.hu címre.

Vissza