BAZ Foglalkoztatási Paktum > Igényeljen bérköltség támogatást2020. június 16. (kedd) 11:50news/250_0_300x199xffffff.jpg

A foglalkoztatási paktum projektből a munkáltató többféle támogatást igényelhet álláskereső alkalmazása esetén. Akár 90 napos munkatapasztalat szerzés céljából is. Olvassa el a részleteket!

A munkáltató bérköltség- és bértámogatást is kaphat nyilvántartott álláskereső foglalkoztatása esetén. A támogatás keretein belül utazási költség, lakásbérleti hozzájárulás is elszámolható. A projektben nyújtható támogatás formái:

90 napi bérköltség támogatás
Munkatapasztalat-szerzés céljából adott bérköltség támogatás legfeljebb 90 napra nyújtható. A támogatás mértéke a munkabér és a ténylegesen megfizetett szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100 %-a lehet. A támogatással érintett személy felvétele a kérelem benyújtását megelőző 6 havi átlagos statisztikai létszámhoz viszonyítva a munkavállalói létszám nettó növekedését kell, hogy eredményezze.

8+4 havi bértámogatás
Ez a konstrukció maximum 8+4 hónapos időszakra vonatkozik, a bér+SZHA 70%-os mértékű támogatását jelenti, mely során a támogatással érintett személy felvétele az érintett vállalkozás/szervezet munkavállalói létszámának nettó növekedését kell, hogy eredményezze a kérelem benyújtását megelőző 12 hónapos átlagos statisztikai állományi létszámhoz viszonyítva.

8+4 havi bérköltség támogatás
A támogatás legfeljebb 8 hónap időtartamú foglalkoztatáshoz, a támogatási időszak felével megegyező tovább foglalkoztatási kötelezettség mellett adható. A támogatás mértéke a munkabér és a ténylegesen megfizetett szociális hozzájárulási adó legfeljebb 100 %-a lehet(maximum a minimálbér+SZHA 150 %-a). A támogatással érintett személy felvétele a kérelem benyújtását megelőző 6 havi átlagos statisztikai létszámhoz viszonyítva a munkavállalói létszám nettó növekedését kell, hogy eredményezze.

A bérjellegű támogatások utólagos finanszírozásúak, havonta kerülnek elszámolásra és utalása a munkáltató által megadott bankszámlaszámra történik.

A projekt keretein belül lehetőség van a mobilitás támogatására is, így lakásbérleti hozzájárulás és az utazási költségek elszámolására. Részletek…

A fent említett támogatásoknak további feltételei megismeréséhez részletes tájékoztatás kérhető a megye 13 paktumirodájában és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályán. Az irodák és a hivatalok elérhetőségeit megtalálja honlapunkon.

Ha érdekli további támogatási lehetőség is, az igénybe vehető szolgáltatások, a kapcsolódó rendezvények, akkor regisztráljon a honlapon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére.

Vissza