BAZ Foglalkoztatási Paktum > Nemzeti Digitális Stratégia - Szóljon hozzá!2020. július 8. (szerda) 10:13news/251_0_300x199xffffff.jpg

A digitalizáció ma már nem választás kérdése. Ezt különösen indokolja a járvány következtében előállt válsághelyzet, melynek kezelésében kulcstényező a digitalizáció. Ehhez komoly infrastrukturális, oktatási, és gazdaságtámogató intézkedéseket is ígér a Nemzeti Digitális Stratégia. Segítik többek között a kkv-k digitalizációs törekvéseit dedikált programokkal, a lakosságnak digitális kompetenciákat fejlesztő képzéseket szerveznek. A stratégiához az Ön javaslatára is szükség van. Szóljon hozzá!

Elkészült a Nemzeti Digitalizációs Stratégia (NDS) 2021-2030 tervezete, amely hozzájárul, hogy Magyarország a digitális gazdaságot, oktatást és a digitális közszolgáltatásokat állítsa versenyképességi és modernizációs törekvéseinek középpontjába. Az NDS kiemelt célja, hogy az intézkedéseknek köszönhetően hazánk digitális fejlettsége az évtized közepére meghaladja az európai uniós átlagot, 2030-ra pedig a tíz élenjáró uniós gazdaság közé kerüljön.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a tervezethez véleményező formanyomtatványon várja a társadalmi, gazdasági szereplők, állampolgárok, vállalkozások, civil szervezetek észrevételeit legkésőbb 2020. július 13. hétfőig az ndspartnerseg@itm.gov.hu  e-mail címen.

Ha elsők között szeretne információt kapni a foglalkoztatási paktum honlapján megjelenő hírekről, támogatásokról, rendezvényekről, akkor regisztráljon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére.

Vissza