BAZ Foglalkoztatási Paktum > Kompetenciamérésről és fejlesztésről pilot projekt keretében2020. szeptember 22. (kedd) 11:07news/268_0_300x199xffffff.jpg

Vállalkozások humánpolitikáját fejlesztő tanácsadási rendezvényünk 2020. szeptember 30-án, 9 órai kezdettel Miskolcon a Megyeháza Dísztermében (Miskolc, Városház tér 1.) valósul meg.

A szakmai napon a Regionális Civil Központ Alapítvány által kifejlesztett módszert ismerhetik meg a résztvevők, melyet saját maguk is tesztelhetnek. Az alapítvány 2018-ban újszerű kompetenciamérő és fejlesztő programot indított Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében. A pilot projekt egyedi, innovatív megoldást nyújt az egész életen át tartó tanulás, valamint a társadalmi felzárkózás és integráció területein 100 fő pilot rendszerű mérésével, fejlesztésével és célirányos mentori támogatásával, foglalkoztathatóságuk javításával.

Elsősorban azon vállalkozások részvételére számítunk, akik munkahelyteremtő beruházást terveznek, befektetési lehetőséget keresnek, illetve munkaerőhiánnyal küzdenek. A munkaerőpiac egyéb helyi szereplőinek is részvételi lehetőséget biztosítunk (pl.: munkaerő-piaci szolgáltatásokat biztosító szervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek), akik a tervezett tevékenységek céljainak megvalósulását szakmai tapasztalatukkal támogatni tudják.

A rendezvény minden, a megyében működő vállalkozás és foglalkoztató számára nyitott; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehet meg:

Jelentkezés

A szeptember 30-ai tanácsadás témái:

„Innováció az egész életen át tartó tanulásban – a kompetenciaközpontú fejlesztés pilot program a foglalkoztathatóság javítása érdekében” című projekt és eredményeinek bemutatása.

A kompetenciamérő és fejlesztő program interaktív bemutatása és saját élményű kipróbálása.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünet után – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen kérjük jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A tanácsadási tevékenység elsődleges célja munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása és megismertetése, illetve foglalkoztatás-bővítés ösztönzése (célcsoporti foglalkoztatás elősegítése), vállalkozások HR feladataival foglalkozó munkatársak közötti együttműködés kialakítása, illetve számukra tanácsadás nyújtása. Ennek keretében valósul meg:

  • az álláskeresői igények, illetve a vállalati foglalkoztatási igények összehangolása,
  • az atipikus foglalkoztatási megoldások alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása,
  • az aktuális munkajogi helyzetek átbeszélése, valamint
  • a közös szakképzési, képzési elvárások megfogalmazása.

Kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak hozzánk bizalommal a baz humanpolitika@exante.hu címen.

Vissza