BAZ Foglalkoztatási Paktum > Munkahelyi megfigyelés legális eszközei a HR tanácsadáson2020. november 16. (hétfő) 09:30news/274_2_300x199xffffff.jpg

Vállalkozások humánpolitikáját fejlesztő tanácsadási rendezvényünk 2020. november 19-én, 9 órai kezdettel online (link: https://us02web.zoom.us/j/81628649732) valósul meg.

A tanácsadási napon a vállalkozások humánpolitikáját érintő aktuális munkajogi aspektusokat hallgathatják meg a résztvevők. A nap első felében a munkahelyi megfigyelés legális eszközei kerülnek bemutatásra. A második előadás alkalmával a távmunka és home office azonosságait, különbségeit és a tervezett munkajogi változásokat ismerhetik meg.

Elsősorban azon vállalkozások részvételére számítunk, akik munkahelyteremtő beruházást terveznek, befektetési lehetőséget keresnek, illetve munkaerőhiánnyal küzdenek. A munkaerőpiac egyéb helyi szereplőinek is részvételi lehetőséget biztosítunk (pl.: munkaerő-piaci szolgáltatásokat biztosító szervezetek, érdekképviseletek, civil szervezetek), akik a tervezett tevékenységek céljainak megvalósulását szakmai tapasztalatukkal támogatni tudják.

A rendezvény minden, a megyében működő vállalkozás és foglalkoztató számára nyitott; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tehet meg:

Jelentkezés

 A november 19-ei tanácsadás témái:

Munkahelyi megfigyelés legális eszközei

 • Mik a legális ellenőrzés módjai, eszközei?
 • Kell-e a munkavállaló beleegyezése a munkáltató ellenőrzési jogának gyakorlásához?
 • Betekinthet-e a munkáltató a munkavállaló levelezésébe, számítógépébe?
 • A céges autóba szerelt GPS adatai milyen körben ismerhetőek és használhatóak fel a munkáltató részéről?

Munkajogi aktualitások

 • Távmunka és home office azonosságai, különbségei, tervezett változások.
 • Munka Törvénykönyve módosítása, annak tételes ismertetése.
 • Munkaidő-pihenőidő, és a munkaviszony megszüntetést érintő témakörök.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünet után – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen kérjük jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A tanácsadási tevékenység elsődleges célja munkaerő-piaci és foglalkoztatási információk nyújtása és megismertetése, illetve foglalkoztatás-bővítés ösztönzése (célcsoporti foglalkoztatás elősegítése), vállalkozások HR feladataival foglalkozó munkatársak közötti együttműködés kialakítása, illetve számukra tanácsadás nyújtása. Ennek keretében valósul meg:

 • az álláskeresői igények, illetve a vállalati foglalkoztatási igények összehangolása,
 • az atipikus foglalkoztatási megoldások alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatok megosztása,
 • az aktuális munkajogi helyzetek átbeszélése, valamint
 • a közös szakképzési, képzési elvárások megfogalmazása.

Kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak hozzánk bizalommal a baz humanpolitika@exante.hu címen.

Vissza