BAZ Foglalkoztatási Paktum > Mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása - Pályázat2021. január 8. (péntek) 09:59news/279_0_300x199xffffff.jpg

Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztéseinek támogatása céljából 2 millió Ft – 60 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásra lehet pályázni. A támogatási kérelmek benyújtására 2021. január 19.  és február 18. között van lehetőség.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) egyik fő célkitűzése a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességének fejlesztése és növekedésének elősegítése. A magyar települések több mint egyharmada a szabad vállalkozási zónák körébe tartozott, valamint a lakosság ötöde élt ilyen területen. A GINOP célkitűzéseinek elérésében fontos szerep jut a szabad vállalkozási zónákban működő vállalkozások fejlesztésének, beruházásaik támogatásának, valamint társadalmi-gazdasági potenciáljuk kibontakoztatásának is. A hazai gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének biztosítása érdekében kiemelten fontos a vállalkozások növekedési potenciáljának javítása, gazdasági teljesítményének erősítése, amelyet azonban hátráltat a kkv szektor hagyományos tőkehiánya, valamint az ebből adódó elavult, hiányos eszköz- és infrastrukturális ellátottsága. A Felhívás célja a mikro- és kisvállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

A GINOP 1.2.9-20 kódszámú pályázat részletei megtalálhatók a palyazat.gov.hu oldalon.

A felhívás 2. szakmai mellékletében felsorolt 162 településen projektet megvalósító mikro- és kisvállalkozások online előminősítő felülete az Iparfejlesztési Közalapítvány (IFKA) honlapján található.

Ha további információkra van szüksége, forduljon bizalommal a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálathoz a 06/1 896-0000-ás, normál díjazású telefonszámon, ahol hétfőtől csütörtökig 8:30-16 óráig, pénteken 8:30-14 óráig fogadják hívását.

Jelen tájékoztató a palyazat.gov.hu honlapon 2021.01.08-án megtalálható információk alapján készült. Kísérje figyelemmel az esetleges változásokat! 

Ha elsők között szeretne információt kapni a foglalkoztatási paktum honlapján megjelenő hírekről, támogatásokról, rendezvényekről, akkor regisztráljon, és tájékoztatást küldünk e-mail címére.

Vissza