BAZ Foglalkoztatási Paktum > Digitális üzleti tippek2017. október 12. (csütörtök) 16:36news/30_0_300x199xffffff.jpg

A Google Magyarország társadalmi szerepvállalása jegyében indította útjára a Digital Workshop oktatási programot, melynek célja a kis- és közepes vállalkozások digitális felzárkóztatása.  Október 17-én Miskolcon tartanak ingyenes workshopot.

A digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató alapján az EU 28 tagállamainak sorában Magyarország a 21. helyen áll. Az üzleti digitalizáció és az elektronikus kereskedelem eredményesebb teljesítése céljából több projekt is indult Magyarországon, mint például a Modern Vállalkozások Programja és a Google Digital Workshop is.

A Modern Vállalkozások Programja azzal a küldetéssel jött létre, hogy a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára segítséget adjon a korszerű informatikai megoldások, eszközök megismerésben, azok bevezetésében, kiválasztásában. A projekt célja a KKV-k informatikai képességének fejlesztése és ezáltal a versenyképességük javítása. A program keretében a tanácsadók díjmentes helyszíni audit során felmérik a cégek informatikai felkészültségét és állapotát, majd ennek megfelelően készítik el a személyre szabott ajánlatukat, illetve adnak fejlesztési javaslatot. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselet elérhetősége a projekt honlapján található.

A Google Digital Workshopon a kkv-k olyan kézzelfogható tudással gazdagodnak, amely lehetővé teszi számukra az internet adta előnyök eredményesebb kihasználását. A szervezők a programot ajánlják a cégvezetőknek, kis- és közepes vállalkozások marketing területért felelős munkatársainak, vagy magánszemélyeknek, akik saját internetes vállalkozás indításán gondolkodnak, és akik már belevágtak, de vezetési, marketing eszközökre vagy inspirációra van szükségük. A workshopon túl ingyenes konzultációs lehetőséget is felajánlanak a vállalkozásoknak. A Google október 17-én 10 órakor kezdődő miskolci workshopja Digitális üzleti tippek témakörben ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A workshop mindössze két és fél órát vesz igénybe és csak azokra a területekre fókuszál, amelyek igazán fontosak a kezdeti siker megalapozásához. A miskolci workshop helyszíne a város első közösségi irodája, a Grabovsky coworking.

 

Vissza