BAZ Foglalkoztatási Paktum > Lányok Napja- pályaorientáció2022. április 20. (szerda) 14:47news/304_0_300x199xffffff.jpg

Az ország legnagyobb lányoknak szóló pályaorientációs napját 2022. április 28-án 11. alkalommal szervezi meg a Nature-díjas Nők a Tudományban Egyesület.

 

A lányok személyesen vagy online vehetnek részt a cégek, egyetemek vagy kutatóintézetek ingyenes, interaktív programjaiban.

 

 

A STEM pályákban található lehetőségek megismerésére alkalmas napon a lányok felfedezhetik a „fiúsnak” gondolt és sokszor a lányok elől elzárt területeket (természettudományok, technológia, mérnöktudományok, matematika). Bepillanthatnak a trendi irodák kulisszatitkaiba, testközelből tapasztalhatják meg a fogadóhelyek által kínált lehetőségeket, környezetbarát energiaforrásokat, mobil applikációkat, a robotok és precíziós műszerek világát.

A program célja, hogy a résztvevők interaktív programokon gyakorló mérnököktől, kutatóktól első kézből kapjanak információkat a szakmák valódi kihívásairól és a lányok elhelyezkedési lehetőségeiről.

A megyében található programok:

Colas Hungária Építőipari Zrt. egy egyedülálló kirándulás során nyújt betekintést Közép-Európa legnagyobb bányájának működésébe és izgalmas élményben részesülhetnek a programot választó lányok ugyanis ezen a napon éppen bányarobbantás is zajlik majd.

Colas Hungária programja

A Miskolci Egyetemen három helyszínen készülnek programokkal. A Gépészmérnöki és Informatikai Kar a virtuális valósággal, a gyártástechnológiákkal, a gépészmérnöki, informatikai és villamosmérnöki területek képviselőivel ismerkedhetnek a látogatók. A laborlátogatásokon a szakmai előadások, kísérletek mellett lehetőség van közvetlen beszélgetésekre is.

Gépészmérnöki és Informatikai Kar programja

A Műszaki Anyagtudományi Kar laboratóriumaiban a természettudományos pálya iránt érdeklődők bepillantást nyerhetnek az anyagmérnökök, vegyészmérnökök és űrmérnökök munkájába. Megtudhatják a látogatók, hogy miből épül fel a kerámia körút, hogyan állapítjuk meg, mire lesz újrahasznosítható egy anyag, hogy kerül a vörösiszap a téglába, vagy hogy mit kezd az anyagmérnök egy középkori régészeti lelettel.

Műszaki Anyagtudományi Kar programja

A Műszaki Földtudományi Kar programjai során megismerkedhetnek az egyetem titkos bányájával, a kozmetikumok alapanyagát adó ásványokkal, a földgáz kitermelésével és szállításával, valamint a hulladékok hasznosításával, a földrajz alkalmazott formájával, és a tiszta ivóvíz megőrzésének titkával.

Műszaki Földtudományi Kar programja

Előzetes jelentkezés a programokra és további információk a Lányok Napja honlapon.

Éld meg ezt a napot és tudd, hogy az lehetsz, ami csak lenni szeretnél!

Vissza