BAZ Foglalkoztatási Paktum > Az "Én jövőm" program Kazincbarcikán2017. október 30. (hétfő) 14:07news/36_0_300x199xffffff.jpg

A 18-30 évesek vállalkozói és szociális készségeinek fejlesztésére fókuszáló ingyenes oktatási programot szerveznek Kazincbarcikán. Játékos, interaktív feladatok segítenek az önéletrajz megírásában, szakmai kapcsolatok kiépítésében és az állásinterjúra való felkészítésben.

 

A Coca-Cola HBC Magyarország, mely eddig 116 milliárd forintot fektetett be hazánkban és 2012-ben elsőként kötött stratégiai partnerségi megállapodást a magyar kormánnyal, most új partnerségi programot indított el.  A 2017 szeptemberében kezdődött és 2020-ig tartó program keretében 8000 fő részesül oktatásban. A program középpontjában a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása áll. A vállalat az alapvető szociális és vállalkozói készségek fejlesztésére fókuszálva kíván megoldást nyújtani a 18-30 év közötti NEET (Not in Education, Employment, or Training) korosztály számára egy olyan oktatási programmal, amely az alapvető készségek kialakításával, valamint hálózatok és kapcsolatok fejlesztésével a fiatalok elhelyezkedését mozdítja elő.

A tréning 1 napos ingyenes képzést jelent, melynek során a résztvevő olyan készségeket tud elsajátítani, melyeket a gyakorlatban is tud kamatoztatni. A négy különböző modulból álló tananyagban szerepel önismereti és önfejlesztési gyakorlat, kapcsolati rendszer építése, próbainterjú. A program szervezői minden olyan alapvető készség megszerzéséhez tanácsot adnak a résztvevőknek, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a fiatalok sikeresek legyenek a munkaerő-piacon.

A soron következő képzés helyszíne Kazincbarcika 2017. november 8-án 9 órai kezdettel. Az érdeklődők az #énjövőm honlapon tudnak regisztrálni, ahol minden részletet megtudhatnak a programról. További megyei helyszínek és időpontok folyamatosan kerülnek fel a honlapra.

A programban együttműködő partnerek:
Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság
Budapest Főváros Kormányhivatala, Foglalkoztatási Főosztály
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
KOTK Oktatási Központ
Expanzió Humán Tanácsadó Kft.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum szervezetének tagja.

A fiatalok foglalkoztatását a paktum projekt is támogatja. Tudjon meg róla többet itt: Milyen támogatást nyújt a projekt? A támogatás további részleteiről a járási hivatal foglalkoztatási osztályának munkatársai adnak tájékoztatást. A lakóhelye szerint illetékes járási hivatal elérhetőségeit megtalálja honlapunkon.

 

Vissza