BAZ Foglalkoztatási Paktum > Toborzás településről településre2017. november 28. (kedd) 08:36news/51_0_300x199xffffff.jpg

A paktum projekt támogatási elemeiről és azok igénybevételének feltételeiről tartanak tájékoztatást a megyében.

Az Onga és térsége, valamint a Taktaköz és térsége helyi foglalkoztatási paktum munkatársai képzési toborzás keretében 42 településen tartanak tájékoztatást a tartósan munkanélküli lakosság körében. A 25 évnél fiatalabbakat, GYES-ről, GYED-ről visszatérőket, alacsony iskolai végzettségűeket, megváltozott munkaképességű személyeket, roma nemzetiségűeket igyekeznek megszólítani.

A program fő célja, hogy párbeszédre, együttműködésre ösztönözze a projektben részt vevő települések munkaerő-piacának szereplőit a foglalkoztatás gondjainak enyhítése érdekében. Ha a hátrányos helyzetű célcsoportokban csökken a munkanélküliség aránya, az a térség megfelelő humánerőforrásának biztosításához és gazdasági versenyképességének növekedéséhez vezet.

A toborzáson a megjelentek tájékoztatást kapnak a program céljáról, a kormányhivatal által indítandó képzésekbe való bekapcsolódás lehetőségéről, a munkához jutás lehetséges módjáról és a különféle támogatásokról. Az érdeklődők személyes konzultáción is részt vehetnek.

Következő helyszínek és időpontok:

2017.11.28-án (kedd)  9-12 óráig Tiszalúc Művelődési Ház, Széchenyi utca 2.

2017.11.29-én (szerda) 9-15 óráig Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal, Bethlen G. út

2017.11.30-án (csütörtök) 9-12 óráig Prügy Szociális Szolgáltató Központ, Petőfi út 39.

Bővebb információ kérhető az ongai és a taktaharkányi paktumirodában.

 

Vissza