BAZ Foglalkoztatási Paktum > Társadalmi vállalkozások ösztönzése2017. május 18. (csütörtök) 12:52news/7_0_300x199xffffff.jpg

Társadalmi vállalkozások alapítását és sikeres működtetését támogató módszertani kézikönyv jelent meg az OFA Nonprofit Kft. gondozásában.

A foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési projekt keretében a paktumok feladata a szociális gazdaság fejlődésének támogatása is. Ebben a témakörben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat két alkalommal is szervezett előadást a paktumszervezet tagjainak, illetve a paktumirodák munkatársainak. A napokban jelent meg az OFA Nonprofit Kft. (a megye együttműködő partnere a paktumszervezetben) gondozásban az a módszertani kézikönyv, aminek segítségével közérthetővé válnak a társadalmi vállalkozásokkal kapcsolatos alapdefiníciók, az aktuális jogi-, pénzügyi- és adózási szabályok. Átfogó képet kaphat a támogatási és együttműködési lehetőségekről a közszférával és az üzleti szektorral, továbbá alaposan megismerheti az üzleti tervezés és a társadalmi hatásmérés módszertanát, a társadalmi hasznosság szemléltetésének módszereit. A könyv a szociális gazdaság és a társadalmi vállalkozás közötti különbségre is kitér.

Lapozzon bele itt: Módszertani kézikönyv társadalmi vállalkozások részére

Video: Mi is az a társadalmi vállalkozás?

Vissza