BAZ Foglalkoztatási Paktum > Júliusi szociális gazdaság fejlesztése tanácsadási rendezvények2018. június 27. (szerda) 08:25news/91_0_300x199xffffff.jpg

A megyei paktum keretében, a szociális gazdaság fejlesztése témakörben májusban két alkalommal tartunk tanácsadási rendezvényeket, melyek a következők:

2018. július 10-én, 9 órai kezdettel, Mezőcsáton a Mezőcsáti Kistérség Humánszolgáltató Központ Dísztermében

A tanácsadás témája: Szociális gazdaságba tartozó sikeres megoldások, EU-s finanszírozási lehetőségek bemutatása

Jelentkezés

2018. július 24-én, 9 órai kezdettel, Miskolcon a Megyeháza Szemere termében

A tanácsadás témája: Szociális gazdaságba tartozó sikeres megoldások, EU-s finanszírozási lehetőségek bemutat

  • A 2014-20-as időszak támogatási lehetőségei a szociális gazdaság területén –Hitelprogramok
  • Innovatív, jó gyakorlatok bemutatása

Meghívó

Jelentkezés

A rendezvényeken- humánerőforrás-fejlesztési, vállalkozás fejlesztési, marketing és nonprofit szervezeti szakértők bevonásával- jól hasznosítható tapasztalatokat lehet megszerezni, továbbá a résztvevők számára lehetőség nyílik a személyes szakmai kapcsolatrendszer bővítésére is.

A rendezvények minden, a megye területén működő, már létező vagy újonnan létrejövő civil szervezet, nonprofit gazdasági társaság, szociális szövetkezet, egyéb vállalkozások, illetve az érdeklődő önkormányzatok számára nyitottak; a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A tanácsadási nap két részből áll: a délelőtt során egy 3 órás, előadásokra épülő tanácsadásra kerül sor, majd ezt követően – egy rövid szünetet beiktatva – szintén 3 óra áll rendelkezésre egyéni konzultációra, amelyre vonatkozó részvételi szándékát a regisztrációkor előzetesen jelezni szíveskedjen.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat megbízásából a megyei paktum projekt keretében az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft. és az OKT-FULL Tanácsadó Kft. konzorciuma biztosítja a tanácsadói szolgáltatást.

A szociális gazdaság iránt érdeklődők számára olyan ismereteket kívánunk átadni, melyek segíthetik olyan piaci tevékenységek kialakítását és fenntartását, melyek társadalmi szempontból hasznos célt szolgálnak és / vagy hátrányos helyzetű személyek foglalkoztatását célozzák meg.

A tematikus csoportos tanácsadási napok három különböző fókusszal kerülnek megrendezésre, melyek a következők: szociális gazdaság, szolgáltatásfejlesztés, kapcsolatépítés.

A tanácsadási napok célja:

a szociális gazdaságban való részvétel iránti igény növelése;

termék- és szolgáltatásfejlesztés segítése;

a szervezeti működés fejlesztése;

a foglalkoztatás-bővítési lehetőségek feltárása;

a finanszírozási lehetőségek megismertetése;

piaci és állami szereplők, valamint a szociális vállalkozások közötti partnerségek fejlesztése az értékesítés bővítése, foglakoztatási együttműködések, kapacitások, eszközök megosztása érdekében;

foglalkoztatási célú projektek előkészítése.

A 2018-ban megrendezésre kerülő rendezvényeink a szociális gazdaság nyújtotta lehetőségeket állítják középpontba. Az első tanácsadási napok alkalmával bemutatásra kerül a szociális gazdaság modellje és legfontosabb jellemzői, sajátosságai, jogszabályi környezete, szervezeti megoldásai, a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűek foglalkoztatási sajátosságai, valamint a megyében vagy a környéken már működő, a szociális gazdaságba tartozó sikeres megoldások, üzleti modellek, foglalkoztatási megoldások jó példái.

Rendezvényeinken körbejárjuk a szociális gazdaság keretei között gyártott termék vagy szolgáltatás megtervezésének kérdéskörét, a piac jellemzőit, a partnerekkel való együttműködések tapasztalatait, a munkaerő biztosításának sajátosságait, illetve a projekt vagy vállalkozás lehetséges finanszírozási módjait.

A tanácsadási napon továbbá tájékoztatást nyújtunk a megyében működő foglakoztatási paktumokról és különböző, a munkavállalást segítő támogatások lehetőségeiről, különös tekintettel a munkaerő-piaci szempontból hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának sajátos megoldásaira.

További kérdéseikkel, javaslataikkal forduljanak bizalommal a bazszocialisgazdasag@exante.hu címre.

Vissza