MUNKAADÓKNAK
 
BAZ Foglalkoztatási Paktum > MUNKAADÓKNAKGyorsjelentés a megyei foglalkoztatás helyzetéről2018. augusztus 21. (kedd) 11:21news/98_0_300x199xffffff.jpg

A Megyei Foglalkoztatási Stratégiához kapcsolódóan évente egy alkalommal szakmai gyorsjelentés készül a megyei foglalkoztatás helyzetéről. A 2018. évi szakmai dokumentum letölthető a honlapunkról.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat konzorciumi partnereivel az egész megyére kiterjedően képzési és foglalkoztatási programot indított 2016 szeptemberében. A megyei szintű foglalkoztatási megállapodások működtetésének alapdokumentuma a Megyei Foglalkoztatási Stratégia (MFS). Az MFS elkészítésének célja a térségi gazdaság-fejlesztési célok megvalósulását támogató és ennek kapcsán a foglalkoztatás bővülését és a munkanélküliség csökkentését szolgáló javaslattevő és a munkaerőpiac alakulását befolyásoló szervezetek számára iránymutatásként szolgáló dokumentum elkészítése.

A stratégiához kapcsolódóan évente egy alkalommal szakmai gyorsjelentés készül a megyei foglalkoztatás helyzetéről. Ebben a dokumentumban az aktuális foglalkoztatási statisztikák mellett a munkaerő-piacot befolyásoló tényezők, az adott időszakban megvalósult jó példák, sikeres megoldások is bemutatásra kerülnek, valamint olyan javaslatok, melyek a kiemelt célcsoport foglalkoztatásának javítását szolgálják. A gyorsjelentésben megtalálható a foglalkoztatási és képzési igények felmérésével kapcsolatos eredmény is, mely 500-500 megyebeli álláskereső és munkaadó válaszainak értékelésével készült el.

Az álláskeresők körében végzett felmérésnél a meglévő foglakoztatási kompetenciák megismerésére, a foglalkoztatással kapcsolatos elvárások és álláskeresési hajlandóság megismerésére irányultak a kérdések.

A munkaadók körében a kérdőív többek között a munkaerő foglalkoztatásával kapcsolatos általános kompetencia elvárásokat, a felnőttképzési igények jobb megismerését és a jövőbeni foglalkoztatási igények felmérését célozta.

A gyorsjelentés kidolgozásában részt vettek a Paktumszervezet tagjai, valamint a megyében működő Paktumirodák munkatársai, projektvezetői.

A 2018. évi szakmai gyorsjelentés letölthető a honlapról.

Vissza