BAZ Foglalkoztatási Paktum > Adózási Mentor Program Miskolcon2018. november 16. (péntek) 08:02news/126_0_300x199xffffff.jpg

Kezdő vállalkozások támogatása céljából Mentor Programot indított a NAV. A részvétel önkéntes és ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Miskolcon november 21-én tartanak előadást adózással kapcsolatban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2018-ban indította el a Mentor Programot, hogy az újonnan alakult adózók jogkövetését elősegítse, a helytelen adózási gyakorlat kialakulását megelőzze és az adókötelezettségek teljesítéséhez segítséget nyújtson. A mentorálás időtartama a kapcsolatfelvétel kezdeményezésétől számított 6 hónapig tart. A Mentor Programban a kezdő egyéni vállalkozók, újonnan alakult cégbejegyzésre kötelezett szervezetek, bíróság által nyilvántartott civil szervezetek, valamint ügyvédi irodák és szabadalmi ügyvivő irodák vehetnek részt. A hivatal a kezdő vállalkozások számára– figyelemmel tevékenységének jellegére – az adószámának megállapítását követő harminc napon belül szóban vagy írásban ingyenes tájékoztatást nyújt az adókötelezettségeiről, az azok teljesítését segítő információk elérhetőségéről és személyes kapcsolatfelvételt (mentorálást) kezdeményez.

A mentorálás során az adóhatóság a kezdő vállalkozásoknak adózással kapcsolatos fórumokat szervez, melyeken a NAV országosan egységes tematika szerint kialakított előadásokat tart. A rendezvényeken az adóhatóság munkatársai a kezdő vállalkozásokat érintő adózási szabályokat ismertetik, felhívják a figyelmet a fontos tudnivalókra és határidőkre. Szükség esetén az adóhatóság a Mentor Programban részt vevő kezdő vállalkozásokat személyre szabott tájékoztatással, a főbb tennivalókra való figyelem felhívással is támogatja.

A díjmentes szolgáltatás igénybevételéhez regisztrálni szükséges a www.magyarorszag.hu internetes felületen, az ügyfélkapuba történő bejelentkezést követően, az eBEV portálon keresztül, a Mentor Program főmenüben.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében újonnan vállalkozást indítók Miskolcon november 21-én vehetnek részt az adózással kapcsolatos előadáson.

Helyszín: NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága (3525 Miskolc, Kazinczy utca 19. 1. emeleti tanácsterem )
Előadások: 9.00 Amit az adózásról tudni érdemes; 11.00 Hogy adózzak?

A már működő vállalkozók is hasznos információkhoz juthatnak a mindenki számára elérhető tájékoztató anyagokból:

NAV Mentor Program - Amit az adózásról tudni érdemes
NAV Mentor Program - Hogy adózzak - Adójogi alapok
A kezdő vállalkozások támogatása keretében szervezett adózói fórumokon leggyakrabban felmerült kérdések és válaszok

Hasznos információk elérhetősége az adókötelezettségek teljesítésének elősegítéséhez

A foglalkoztatási paktum projekt keretein belül segítjük vállalkozása indítását. Tudjon meg róla többet itt: Támogatjuk a vállalkozóvá válást!

Vissza