BAZ Foglalkoztatási Paktum > A közszféra és a társadalmi vállalkozások együttműködése2017. szeptember 26. (kedd) 09:45news/26_0_300x199xffffff.jpg

A társadalmi vállalkozások tevékenységei kiegészítik, egyben támogatják az állami szervezetek hatékonyabb működését. Az OFA Nonprofit Kft. gondozásában megjelent könyv az együttműködésükhöz nyújt segítséget.

A „PiacTárs” kiemelt projekt célja a társadalmi vállalkozások dinamizálása és stabilizálása – fenntartható üzleti modell alapján piacképes termékek és szolgáltatások előállításának ösztönzése, valamint tartós foglalkoztatási lehetőségek biztosítása révén. E projekt keretében fontos annak támogatása, hogy a társadalom különböző csoportjaiban, így a közszférában dolgozók körében ismertebbé váljanak a társadalmi vállalkozások tevékenységei, társadalmi értékei, hatásai és a már működő jó gyakorlatok. A társadalmi vállalkozás több társadalmilag is jelentős probléma új megközelítését teszi lehetővé (pl.  szegénység elleni küzdelem, munkaerő-piaci rehabilitáció, társadalmilag fontos témák kommunikációja), új gondolatiságot követelve meg annak érintettjeitől. A Kézikönyv az új gondolatiság megalapozását szolgálja a közszféra szervezeteiben dolgozó munkatársak körében, a vizsgált terület legalapvetőbb információitól indul el a specifikusabb együttműködési lehetőségek feldolgozása felé.

Lapozzon bele itt: HOGYAN MŰKÖDHET EGYÜTT A KÖZSZFÉRA TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOKKAL?
módszertani kézikönyv közszféraszervezetek részére

Érdekli a társadalmi vállalkozások alapítása és sikeres működtetése? Olvassa el a társadalmi vállalkozások ösztönzéséről szóló hírünket!

Az OFA Nonprofit Kft. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Paktum szervezetének tagja.

Vissza