BAZ Foglalkoztatási Paktum > Ismeri az NFSZ szolgáltatásait? És igénybe is veszi?2017. október 2. (hétfő) 13:50news/27_0_300x199xffffff.jpg

A megyei kormányhivatal 2017. évi III. negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérésében több mint 1200 vállalkozót arról kérdezett meg, hogy miként vélekednek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szolgáltatásairól és aktiváló eszközeiről.

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) szervezetrendszere a Nemzeti Munkaügyi Hivatalból, a munkaügyi központokból és a kirendeltségekből áll. A terület szakmai irányítását a Nemzeti Munkaügyi Hivatal látja el. Hogyan vélekednek a megyei munkáltatók az NFSZ szolgáltatásairól?

A felmérésre válaszoló munkáltatók közül szinte mindannyian ismerik az NFSZ szolgáltatásait és aktiváló eszközeit. Az első három legfontosabbnak ítélt a bér-, bérköltség jellegű támogatás, a foglalkoztatással kapcsolatos jogszabályok ismertetése és a munkaközvetítés. A bérkompenzáció támogatásra, a munkahelymegőrzés támogatásra, valamint a munkahelyteremtő beruházás támogatásra a munkaadók ugyancsak rendkívül fontos aktiváló eszközként tekintenek. A foglalkoztatáshoz kapcsolódó tanácsadás, szakmai segítségnyújtás, illetve a tájékozódás a munkaerő-piacról, az álláskeresők összetételéről esetében hasonlóan magas ismertségi eredmények születtek, azonban a fontosság súlypontja már némileg eltolódik.

A felmérés további részleteit olvassa el itt: NEGYEDÉVES MUNKAERŐ-GAZDÁLKODÁSI FELMÉRÉS Borsod-Abaúj-Zemplén Megye 2017. III. negyedév

Igénybe szeretné venni az NFSZ szolgáltatásait? Honlapunkon megtalálja a vállalkozása telephelyén illetékes hivatalt és paktumirodát. A paktum program keretében lehetőség van arra, hogy bér és bérköltség támogatásokkal elősegítsük az álláskereső munkaviszonyának létrejöttét. A bérjellegű támogatást a munkáltató kapja, különböző konstrukciók közül választhat. A foglalkoztatási támogatás ideje alatt a munkába járás költségeinek megtérítése is kérhető, valamint lakhatási támogatás is igényelhető a lakóhelyüktől távol munkát vállaló személyek esetén. További információt a megyében található járási hivatal foglalkoztatási osztályának munkatársai adnak. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal a megyei paktum konzorciumi partnere.

Vissza