BAZ Foglalkoztatási Paktum > Foglalkoztatási paktumszervezet alakuló ülése2017. január 18. (szerda) 10:00news/3_0_300x199xffffff.jpg

A megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés  szervezete 2017. január 18-án tartotta alakuló ülését. A munkaértekezletre mindazok meghívást kaptak, akik a projekt célkitűzéseihez, illetve célcsoportjához tevékenységükkel kapcsolódnak.

Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című projekt paktumszervezetének alakuló ülését 2017. január 18-án tartották a Megyeházán. A munkaértekezletre mindazok meghívást kaptak, akik a projekt célkitűzéseihez, illetve célcsoportjához tevékenységükkel kapcsolódnak, valamint többségük már jelezte együttműködési szándékát. Így a kamarák, a civilszervezetek, munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek, munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtó nonprofit szervezetek, szakképző intézmények, felsőoktatási intézmények, területfejlesztési, innovációs és gazdaságfejlesztési szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok képviselői, a helyi akció csoportok, a helyi és a megyei jogú város paktum irodái.

A rendezvényt Török Dezső, a megyei önkormányzat elnöke, a projekt vezetője nyitotta meg. A tanácskozás céljaként az eddig elvégzett munka ismertetését, így a megvalósíthatósági tanulmány ismertetését, a paktumszervezet felkért tagjainak bemutatkozását, valamint javaslatainak meghallgatását jelölte meg.

A rendezvényen két előadás hangzott el. A Foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési együttműködés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében című pályázatot Szombatiné dr. Sebők Emese megyei aljegyző ismertette, a megvalósíthatósági tanulmányt pedig Wächter Balázs tanácsadó.

Dr. Kovács János főjegyző a paktumszervezet tagjai közötti együttműködés szabályozásáról, felépítéséről, ennek keretében a paktum szervezet ügyrendjéről, valamint a létrejövő együttműködési megállapodásról adott tájékoztatást. A paktum Borsod-Abaúj-Zemplén megye társadalmi, gazdasági és civil szervezeteinek együttműködési megállapodásban rögzített összefogása a projekt megvalósítása érdekében.

A következő napirend keretében a paktumszervezet tagjai a bemutatkozást követően elmondták, hogy mivel tudnak hozzájárulni a projekt sikeres megvalósításához az együttműködés keretében. A munkaértekezletre mindazon szervezetek – munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek, civil szervezetek, oktatási, képző intézmények, a gazdaságfejlesztés területén dolgozó szervezetek – meghívást kaptak, akik tevékenységük révén kapcsolódnak a megye foglalkoztatás- és gazdaságfejlesztéséhez, illetve a projekt célcsoportjaihoz.

Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tájékoztatást adott a megyébe érkező a támogatásokról, a pályázat nyújtotta lehetőségek kihasználásáról, hangsúlyozta a civilek, a gazdaság és az önkormányzatok együttműködésének fontosságát.

Még több információ itt:

Alakulóülés összefoglalója

Prezentáció a projektről

Prezentáció a Megvalósíthatósági Tanulmányról

Fotók az alakulóülésről

Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG Hir_170118_2.JPG

Vissza